KIADÓ


A Gutenberg Kiadó eddigi – közel tíz év alatt létrehozott – portfóliójában egyaránt szerepelnek a szépirodalom, a tényirodalom és az ismeretterjesztő irodalom tárgyköreihez sorolt könyvek. Ez annak az eredménye, hogy progresszív szemléletű kiadóként folyamatosan szeretnénk felhívni az olvasók figyelmét a jelentős kulturális információforrást jelentő, mérvadó értékeket közvetítő művekre és azok megalkotóira. Szívesen mutatunk elkötelezettséget az átfogó jellegű, nagy munkavolumenű kiadói tervek iránt, ez a hozzáállás rendszerint találkozik az olvasótábor igényeivel: több eddigi könyvünket ismétlődő kiadások révén, magas példányszámban tehettük hozzáférhetővé.

Legfontosabb irányvonalunkat azonban már a kezdetektől az igényes tartalmú, művészi színvonalon illusztrált, kiállításukban is minőségi gyermekkönyvek jelentették. A kezdeti lendületet megőriztük, a kicsi és nagyobb gyermekek olvasáskultúrájára összpontosított figyelmünk pedig nőtt. Az olvasók ma már ezt tartják a kiadó fő ismérvének, ezzel a kvalitással kötik össze a Gutenberg-könyveket – mi pedig igyekszünk véghezvinni azt a folyamatot, amely révén a könyv az élményszerzés kézzelfogható eszköze lesz. Ez egyszerre feladat, kihívás és játék.

Image 132

Feladat, mert meggyőződésünk, hogy az olvasóvá nevelésben egyre korábbra teendő a döntő időszak. A felolvasás, a mesélés és annak rítusa jelentős mértékben járul hozzá már a legkisebbek esetében is személyiségük, érzelmi, nyelvi kompetenciáik, belső képalkotási készségük fejlődéséhez. A gyermekévek során pedig a szöveg, a vizualitás – minden jó könyv – ablakot-ajtót tár a világra, később már nehezen pótolható módon gazdagítja őket.

Kihívás, mert igazi értéket szeretnénk minél több gyermek figyelmébe, kezébe adni. Tisztában vagyunk az olvasást háttérbe szorító tendenciák problematikájával, csak közben nem hiszünk az olvasás válságában. Sokkal erősebben abban, hogy a gyermekeknek való könyv élményközpontú, érzelemvilágukhoz közel álló, érdeklődésükkel találkozó, kreatív, esztétikus, innovatív, vizualitásában megragadó kell legyen – és akkor létrejön a kapcsolat. Ezért gyakran és szívesen dolgozunk együtt fiatal szerzőkkel és fiatal képzőművészekkel. Szövetségben érezzük magunkat azokkal a kiadókkal, könyvműhelyekkel, akik hasonló módon tesznek a gyermekek világának színessé tételéért, illetve sajnálattal vesszünk tudomást róla, hogy a silány gyermekkönyv milyen könnyen lehet príma üzlet.

Ez cselekvésre ösztönöz.Játék, mert játékosság nélkül nem lehet megtalálni a gyermekkönyvek – sem az azokat olvasók – lelkét. Könyveinkkel arra vállalkozunk, hogy azokban minél tökéletesebben adjunk teret a szöveg és rajz, de sokszor még a zene találkozásának is, ezzel alkossunk mozgalmas gondolatokból és káprázatos vizuális elemekből építkező teret. Az értékes tartalom és az igényes kiállítás találkozása jelenti a sikert, olyan értelemben is, hogy ezzel tudjuk a gyermekek ízlését a megfelelő irányba terelni.

Image 55

 

KÖNYVKATALÓGUS

facebook: gutenbergkiado

instagram: gutenbergkiado
e-mail: info@gutenberg-art.ro

A kosár tartalma
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: HUF
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Pénzvisszatérítési eljárás