Üres könyv 68

2200 HUF 1760.00 HUF


Siess! Már csak 5 termék van készleten.

A

keskenyszájú orrszarvú (Diceros bicornis) a

páratlanujjú patások rendjébe tartozó emlősállat.

Megkülönböztetésként fekete orrszarvúnak is hívják, mivel

legközelebbi rokonát, a szélesszájú orrszarvút korábban fehér

orrszarvúnak nevezték el. A közép- és dél-afrikai szavannákon

él. Testtömege átlagosan 1 tonna, hossza 3-4 méter. Bőre

vastag, kissé redőzött, szőrtelen és sötét színű. Orrán

két, egymás mögött álló, erős tülke van, melyet szükség

esetén fegyverként is használ. Növényekkel táplálkozik,

melyeket leginkább bokrokról gyűjt össze. A nyílt és erdős

terepet egyaránt kedveli, látása azonban elég gyenge. A fehér

orrszarvúval ellentétben inkább magányos típus. Nincs

természetes ellensége, az orvvadászat viszont olyan mértékben

veszélyezteti, hogy manapság mindössze néhány ezerre tehető a

példányszáma.


Ne feledd, hogy védtelen!


A világtörténelem folyamán mindig keletkeztek és tűntek el újabb és újabb állatfajok, azonban nagy mértékű emberi beavatkozás nélkül ezen folyamatok mindvégig természetes egyensúlyban maradtak. Csak az elmúlt néhány száz év civilizációs ártalmai következtében tapasztalható kétségbeejtő mértékben az élővilág kipusztulása.

Az élőlények minden egyes válfaja különleges és érdemes arra, hogy ne engedjük kiszolgáltatott helyzetben, észrevétlenül eltűnni a Föld színéről. Új üres könyveinkkel a kihalófélben levők fajok védelmére szeretnénk felhívni a figyelmeteket. Ajándékozzátok barátaitoknak, meséljétek el gyermekeiteknek, hogy ők se feledkezzenek meg emberi mivoltunk két legfontosabb sajátosságáról: a felelősségről és a gondoskodásról!

Induljunk tiszta lappal, hogy egy állat se legyen többé védtelen!

A borítót illusztrálta: Kürti Andrea

Formátum: 128 x 176 mm
Terjedelem: 224 oldal
Kivitelezés: cérnafűzött, keménytábla, nyomtatott előzék
Belív papírja: Arena Ivory, 80g/m2




Akeskenyszájú orrszarvú (Diceros bicornis) apáratlanujjú patások rendjébe tartozó emlősállat.Megkülönböztetésként fekete orrszarvúnak is hívják, mivellegközelebbi rokonát, a szélesszájú orrszarvút korábban fehérorrszarvúnak nevezték el. A közép- és dél-afrikai szavannákonél. Testtömege átlagosan 1 tonna, hossza 3-4 méter. Bőrevastag, kissé redőzött, szőrtelen és sötét színű. Orránkét, egymás mögött álló, erős tülke van, melyet szükségesetén fegyverként is használ. Növényekkel táplálkozik,melyeket leginkább bokrokról gyűjt össze. A nyílt és erdősterepet egyaránt kedveli, látása azonban elég gyenge. A fehérorrszarvúval ellentétben inkább magányos típus. Nincstermészetes ellensége, az orvvadászat viszont olyan mértékbenveszélyezteti, hogy manapság mindössze néhány ezerre tehető apéldányszáma.Ne feledd, hogy védtelen! A világtörténelem folyamán mindig keletkeztek és tűntek el újabb és újabb állatfajok, azonban nagy mértékű emberi beavatkozás nélkül ezen folyamatok mindvégig természetes egyensúlyban maradtak. Csak az elmúlt néhány száz év civilizációs ártalmai következtében tapasztalható kétségbeejtő mértékben az élővilág kipusztulása.Az élőlények minden egyes válfaja különleges és érdemes arra, hogy ne engedjük kiszolgáltatott helyzetben, észrevétlenül eltűnni a Föld színéről. Új üres könyveinkkel a kihalófélben levők fajok védelmére szeretnénk felhívni a figyelmeteket. Ajándékozzátok barátaitoknak, meséljétek el gyermekeiteknek, hogy ők se feledkezzenek meg emberi mivoltunk két legfontosabb sajátosságáról: a felelősségről és a gondoskodásról!Induljunk tiszta lappal, hogy egy állat se legyen többé védtelen!A borítót illusztrálta: Kürti AndreaFormátum: 128 x 176 mmTerjedelem: 224 oldalKivitelezés: cérnafűzött, keménytábla, nyomtatott előzékBelív papírja: Arena Ivory, 80g/m2

A kosár tartalma

A kosarad üres
Részösszeg: HUF
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Kosár mentése
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Pénzvisszatérítési eljárás Manage Personal Data